**Pro-ana**
2008-05-23 @ 21:18:50
 



image515


image516



Känner ni till pro-ana?
Det är ett helt nytt begrepp för mig. Det är en grupp männsikor som lyfter fram anorexia nervosa som en livsstil istället för ett sjukdomstillstånd. Skrämmande!!!


Lästeom detta i bloggen hos junitjejen .

Pro-ana är benämning på en slags subkultur som lyfter fram anorexia nervosa som en livsstil istället för ett sjukdomstillstånd. Det är inte någon enhetlig eller organiserad rörelse. Begreppet pro-ana är därför inte ett väldefinierat begrepp och de som identifierar sig med fenomenet spänner från personer som vill ha skapa ett forum för anorektiker till personer som öppet förespråkar anorexi som ett positivt ideal.

"Pro ana-anhängare" är i regel antingen anorektiker själva eller lider av någon annan ätstörning besläktad med anorexia nervosa. Medlemmarna är måna om sitt synsätt på sjukdomen och ser helst bara att de som insett "livsstilens elegans" ter sig till fenomenet.

Fenomenet pro-ana är främst internetbaserat och på hemsidorna förekommer det att medlemmarna uppmuntrar varandra med råd om viktnedgång, hur man ska dölja svälten för familj och vänner med mera. Karaktäristiskt för pro-ana-hemsidor är att de anammar anorexia nervosa som en "livsstil" som medlemmarna själva valt, och inte som en sjukdom, medan vården och psykiatrin pekar på att det är ett obevekligt symptom på sjukdomen i sig. I vissa länder har internetleverantörer och sökmotorer gått så långt att de spärrat kända "pro-ana"-webbplatser som en säkerhetsåtgärd,[källa behövs] då de menar att tillgång till webbplatserna utgör en potentiell livsfara för personer som lider av ätstörningar.


Stay strong, starv on

Dagbok hos en pro-ana

Visst, jag är själv ganska viktfixerad och tycker det är vackert att vara smal. Men det är skillnad på att vara smal och mager!
Dessutom kan man bli smal på ett bra sätt, som sagt.. och det är då man blir vackert smal!
Tex med motion....och bra kost!!!!

 
- Bilder/Foton - Permlink - 2 Kommentarer -








Kommentarer:

Från: Annis
2008-05-24 @ 17:09:15
 
Urk burk, vilka läbbiga bilder! Det är bara för att de inte ska behöva inse att de är sjuka säkert.



//Annis
 
- - -

Från: tiindra
2008-05-24 @ 23:54:55
 
Det tror jag oxå men det är hemskt att det kan gå så långt att hjärnan kan tänka som den gör...Att det blir så fel....De närmsta borde reagera.....men det är väl så att de lyssnar inte på de .. så brukar det vara...De tycker de bara är jobbiga och gnäller..

Dessa länkar som jag hade här var skrivna i dec-07 och man kan ju undra vad som hänt under detta halvår som gått för dem...

Man kan bara hoppas att de hamnat i rätt spår...

 
- - -




Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
 

RSS 2.0